Kävimme Ulla Aatsingin ja Otto Aurasen kanssa maanantaina tapaamassa pirkanmaalaisia kansanedustajia. Asiamme ydin oli henkilökunnan asema tulevassa yliopistouudistuksessa. Puhuimme myös tutkijoiden sosiaaliturvasta ja työttömyysturvan puutteista. Keskeisin kysymys, johon kansanedustajat voivat vaikuttaa, on tulossa oleva yliopistouudistus. Nykyinen malli, jossa yliopiston hallituksessa ovat edustettuina sekä opiskelijat että henkilökunta tulee säilyttää myös tulevaisuudessa. Valmisteilla olevassa yliopistouudistuksessa on esitetty mallia, jossa hallituksessa paikat jakaantuisivat tasan yliopistolaisten ja ulkopuolisten kesken. Hallituksen puheenjohtajan paikka olisi ulkopuolisilla, jolloin tasatilanteessa äänienemmistö olisi ulkopuolisilla.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Keskustelimme myös yliopistojen pätkätöistä. Kansanedustajat vaikuttivat huvittuneilta ja hämmentyneiltäkin, kun esittelimme itsemme pätkien kautta.  Ulla on ollut yliopistolla töissä 11 vuotta, pätkiä 16, Otolla puolestaan on vuosi viisi ja pätkiä 10, itselläni on vuosia 10 ja pätkiä lähes 30. Kerroimme myös tutkijoiden työttömyysturvan ongelmista ja tutkijakoulun tutkijoiden palkan pienuudesta. Kansanedustajia kiinnosti myös tieto yliopistojen resursseista: Yliopistojen opiskelijamäärät ovat laman jälkeen kasvaneet 40 prosenttia, henkilökunnan määrä ei.

 

Tapaamisessa olivat läsnä Klaus Pentti, (kesk.),  joka on Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtaja. Muut mukana olleet olivat Mikko Alatalo (kesk.), Harri Jaskari (kok), Mikko Kuoppa (vas.) Leena Rauhala (kd) ja Tero Rönni (sd).

 

Sinikka