Tapasimme tänään yliopistotyönantajan edustajia. Tulkintamme virkaehtosopimuksesta ovat erilaiset. Yliopistotyönantaja on sitä mieltä, että kokonaistyöaikaa tekevien tulee kohdentaa kuukausittain myös 1600 tuntiin kuuluva ulkopuolisella rahoituksella tehtävä työ.  Ammattiyhdistysliikkeen tulkinta on, että voimassa olevan virkaehtosopimuksen mukaan kokonaistyöaikaa tekevät kohdentavat 1600 kuuluvat työt kaksi kertaa vuodessa, kuukausittaien kohdennusta ei siis tarvitse tehdä.

Mutta keskustelu jatkuu, tulkinnasta neuvottellaan edelleen.  Huhtikuun alun tilaisuuksissa mukana on yliopiston edustajana ainakin rahoituspäällikkö Päivi Mäntysaari. Pääkampuksen tilaisuudessa 1.4. on mukana JUKOn neuvottelupäällikkö Arja Vehmas. Kaupin tilaisuudessa mukana on TTL:n toiminannjohtaja Eeva Rantala.

Mielenkiintoista on myös tapa, jolla kohdennus on tarjoiltu yliopistoyhteisölle. Jos kohdennus on välttämätöntä kustannuslaskennan vuoksi, asiasta olisi ollut hyvä aloittaa keskustelu jo suunnitteluvaiheessa. Yliopistolaiset ovat ajattelevia, osaavia ja harkitsevia asiantuntijoita, jotka osaavat kyllä osallistua oman työnsä järjestelyyn. Ylhäältä annettu hallinnollinen määräys näyttäytyy asiantuntijuuden aliarvostamisena.

Olin muuten tänään kohdennuskoulutuksessa, systeemi sallii ylitöiden kirjaamisen, eikä vaikuta mitenkään hankalalta, jos on vain yhdessä projektissa eikä joudu hallinnoimaan muiden työtä. Mutta jos on mukana monissa projekteissa, hallinnollinen työ lisääntyy. Kysyä pitääkin, onko puuha kannattavaa työajan käyttöä.

Sinikka